Kemister vet att vårt intresse inte är det mest lukrativa som finns. Många gånger är det tvärtom, det gör snarare hål i plånboken istället för att göra den fetare. Befinner du dig i en ekonomisk knipa och vill fortsätta med ditt intresse kan snabblån vara ett sätt att ha finanserna på det torra. Åtminstone under en kort period.

Varför ta snabblån?

Som kemist är du oftast logisk och rationell. Du vet att ett smslån inte är fördelaktigt, och kommer därför inte heller ta ett. Det är en bra princip, men varje princip har sina undantag. Och det är undantagen som bekräftar regeln.

Du borde bara ta snabblån om fördelarna överträffar nackdelarna. Om tillgång till pengar idag möjliggör större intjäning än förlusten i räntor och avgifter. Faktum är att det idag finns räntefria smslån, under förutsättningar att du bland annat betalar tillbaka hela lånet inom en viss tidsram, vanligtvis 30 dagar.

Det finns inte en eller två lånegivare som erbjuder snabba lån utan säkerhet heller. Står du i beredskap att ta ett lån är det smart att jämföra flera lån på smslånkungen samtidigt. Genom att göra det kan du med säkerhet välja det bästa lånet med lägst ränta för dig.

För dig som hellre gnetar på

Är du mindre impulsiv och kanske också ett par delar mer planerande är en buffert ett säkrare sätt. Har du inkomst från ett jobb kommer det i de flesta fall vara fullt tillräckligt för att finansiera dina sidoprojekt inom kemins fantastiska värld. Har du lite tid över finns här 11 utomordentligt intressanta experiment för nya och mer avancerade kemister på Youtube. Dels är de perfekta för att skapa och fånga ett intresse för vad kemi kan innebära och skapa. De är också väldigt, väldigt roliga att utföra och kommer ge dig både ett och annat gott skratt under tiden.

 

Joomla templates by a4joomla