Det kan tänkas svårt att se en koppling mellan din smartphone och kemi. Faktum är att det är enklare än du tror. Speciellt om du har ett intresse av kemi och vill lära dig mer. Då är din mobiltelefon en av de bästa tillvägagångssätten för att få vidare information.

Digital kemiutbildning 

Ännu är det skolan som gäller för dig som vill bli professionell kemist. Men digitaliseringen har gjort det möjligt för oss alla att ta del av oändligt med kurser och kunskap direkt från hemmet. Genom ditt mobilabonnemang kan du utöka ditt intresse i kemins grunder på ett roligt och pedagogiskt sätt. Det finns bland annat massor av roliga laborationer för alla nivåer av nybörjare, och de lite mer initierade.

Abonnemang företag eller privatperson

För dig som driver företag - eller kanske jobbar som lärare på en skola - finns också stora resurser att tillgå. Genom att teckna det bästa mobilabonnemanget företag får du möjlighet att ta företaget till nästa nivå. Med ett stort abonnemang med mycket surf kan du alltid ta del av kunskapen på internet. Eftersom priserna skiljer sig drastiskt mellan operatörerna bör du jämföra först. 

Detsamma gäller dig som privatperson. Den enda skillnaden är att företag kan få betala en lite större peng för licenser, medan du oftast kommer undan väldigt billigt eller helt gratis. Du blir dessutom rikare i kunskap!

Lära genom Khan Academy 

Så hur ska du då kunna ta del av kunskapen? Ett av de absolut bästa platserna att lära sig saker gratis är https://www.khanacademy.org/ (Finns också som app). Där finns kurser i allt från matematik och kemi till skrivande och programmering. Det är kurser som tar upp delmoment, testar dina kunskaper och går fram sakta men säkert. Känner du trots allt att det går för fort kan du alltid gå tillbaka till det förra steget igen. 

Mina personliga erfarenheter av Khan Academy har varit väldigt bra och mina elever har svarat bra på det. De som redan har ett intresse för kemi kommer lockas bra av detta. För att väcka ett intresse kan det nog ändå vara bäst med lite roliga laborationer.

 

Joomla templates by a4joomla